Vallø Slot

Vallø Slot har en historie der strækker sig helt tilbage til 1500-tallet. Den pompøse røde slotsbygning, som ligger midt i den naturskønne slotspark som danner smukke udendørsarealer.

  • Sydsjælland
  • 10 - 140
33 23 95 75

Vallø Slot

Vallø Slot har en historie der strækker sig helt tilbage til 1500-tallet. Den pompøse røde slotsbygning, som ligger midt i den naturskønne Slotspark, er således af ydre en ældre bygning, men grundet en forfærdelig brænd i 1893 udbrænder slottets indre, og ubegribelige kulturværdier går tabt. Indvendigt er slottet derfor kun lige over 100 år.

I 1737 overdrog Christian IV godset til sin dronning Sophie Magdalene, som gjorde Vallø Slot til et adeligt jomfrukloster. Godset danner til dato stadig bolig for adelige frøkener.
Den herskabelige Slotspark, som strækker sig over 15 ha., er anlagt med store åbne områder og flotte sjældne træer fra hele verden.

Omkring slottet ligger gamle brostensbelagte gader, med hyggelige huse der emmer af kulturhistorie, og fredsfyldte damme, som er rester fra det gamle voldgravssystem.
Ud over disse skønne udendørsområder, kan man på den anden side af voldgraven opleve en udsøgt middag i den stemningsfulde Slotskro.

Vallø Slotskro er blandt de 260 restauranter, som er med i den første danske White Guide udgivelse, og man går da absolut heller ikke skuffet fra kroen. I kroens lokaler kan der afholdes selskaber fra 10 til 140 personer i et samlet lokale.

Maden tilberedes med naturlige og lokale råvarer, og serveres i idylliske omgivelser af skøn natur og historie. Er man et mindre selskab, er der mulighed for overnatning på Vallø Slotskro, der har 11 ny-renoverede værelser, som alle er individuelt indrettet.

Den store eventyrlige Slotspark er som skabt til afvikling af spændende og udfordrende arrangementer, som Dysten og Ad Gandalfs Veje. Rammerne omkring arrangementet giver frit spil til fantasien, og det bliver ikke svært at leve sig ind i den gamle eventyrlige stemning.

På Vallø Slotskro kan man, med Midgaards event Den Muntre Kro, danne rammerne for en herlig middelalderfest med lækker mad, underholdende servering og skønne omgivelser. Slottet og kroen ligger kun 5 km fra stranden og 8 km fra Køge by, som er let at komme til og fra med offentlig transport.

Kontakt os på info@mev.dk eller tlf. 33 23 95 75 for at høre nærmere om vores kombinerede konference-event pakke

Bestil Midgaard Event